Fix fogsor – a valóban stabil rágásért és az önfeledt mosolyért

2023. 05. 04. | Implantáció

 

Sok kivehető fogsorral rendelkező páciens fordul hozzám azzal a problémával, hogy nem illeszkedik megfelelően kivehető fogsora, ami kényelmetlenséget és irritációt okoz számukra. Amennyiben ezt a cikket olvassa, bizonyára Önnek is ismerős az, amikor már az étkezés és rágás nehezen megy, nem élvezet többé, vagy érezheti úgy, hogy az önfeledt mosolygás és beszélgetés is már a múlté. Ez nem kell, hogy így legyen, van rá megoldás! Ma már számos kiváló alternatíva létezik a fogaikat teljesen elvesztett páciensek számára, és én most egy árban igazán kedvező változatot szeretnék bemutatni Önnek, amiről eddig talán nem is hallott!

Fix fogsor – Miért érdemes stabilizálni a kivehető fogsort?

Mielőtt kitérnék a kivehető fogsor rögzítésének módszerére, fontosnak tartom megemlíteni, hogy amellett, hogy mindennapi életét és az étkezéseket lehetetleníti el a nem megfelelően rögzített kivehető fogsora, más, komolyabb problémákat is okozhat a helyzet hosszabb távú fennállása.

Kivehető fogsora sérülhet, eltörhet

Amennyiben fogsora instabil, úgy az fokozatosan rendellenes terhelésnek van kitéve, ami a fogsorban repedést, sérülést, a benne elhelyezett fog, vagy akár a teljes fogsor töréshez vezethet. A fogsorok javítása ugyan lehetséges, de a kiváltó ok megszüntetése nélkül ez egy ismétlődő probléma lesz.

Amennyiben fogsora instabil, úgy az fokozatosan rendellenes terhelésnek van kitéve, ami a fogsorban repedést, sérülést, a benne elhelyezett fog, vagy akár a teljes fogsor töréshez vezethet. A fogsorok javítása ugyan lehetséges, de a kiváltó ok megszüntetése nélkül ez egy ismétlődő probléma lesz.

Gyulladást, fertőzést okozhat

A rendellenesen illeszkedő, megterhelt fogsor felsértheti a szájnyálkahártyát és a fogínyt, ezzel gyulladást, fájdalmat okozva Önnek. A nem megfelelően illeszkedő fogsor alá könnyebben bemegy az étel, amit ha nem tisztít ki mielőbb és alaposan, úgy fertőzések is gyakrabban fordulnak elő.

Fix fogsor implantátumokra rögzítve

fix fogsor implantátumokon

A fent említett problémán egy nagyon egyszerű, gyors minimálisan invazív beavatkozás alkalmazásával tudok segíteni, egész pontosan ún. mini implantátumok állcsontba történő beültetésével, melyek az Ön fogsorát hosszú távon kiválóan rögzítik!
Az mini implantátumokat olyan esetekben alkalmazzuk, amikor a beültetés lehetőségei korlátozottak a már elsorvadt csontállomány miatt, vagy a hagyományos méretű implantátumokhoz egyéb okok miatt nem megfelelőek az állcsont feltételei.
A mini implantátumok átmérője és hossza kisebb, mint a hagyomásoké, beültetésük sokkal egyszerűbb és gyorsabb, nem utolsó sorban pedig sokkal olcsóbbak is!

A mini implantátum minden esetben alkalmazható?

Habár kisebb mennyiségű csontállomány esetén is alkalmazhatóak, minden esetben már az első konzultáció alkalmával megállapítjuk, hogy az Ön esetében megfelelő mennyiségben rendelkezésre áll-e a szükséges csontállomány, ugyanis minden ember egészségügyi állapota egyedi!

Hány db mini implantátum beültetésére van szükség a kivehető fogsor rögzítéséhez?

Állcsontonként minimálisan 2 db mini implantátum beültetésével stabilizálhatjuk a kivehető fogsorokat.

Szükséges-e új fogsort csináltatni?

A jó hír az, hogy nem szükséges új fogsort csináltatnia a kezelés igénybevételéhez. Meglévő kivehető fogsorát is tudjuk mini implantátumokkal rögzíteni, úgy, hogy a mini implantátumhoz csatlakozó “patentokat” ráillesztjük fogsorára. Természetesen a meglévő kivehető fogsor állapotát is megvizsgálom a konzultáció során!

Fix fogsor 60 felett?

Amennyiben az egészségügyi állapota és a rendelkezésre álló csontállomány minősége és mennyisége rendelkezésre áll, úgy nem számít, hogy Ön hány éves, ez a megoldás alkalmazható bármilyen életkorban!

Mire kell figyelni a mini implantátummal rögzített kivehető fogpótlások esetén?

fix fogsor

Csakúgy, mint minden esetben, itt is kiemelten fontos a fogpótlás és az implantátumok környékének tisztán tartása, hogy az hosszú távon, problémamentesen funkcionálhasson.
Fogsortisztító tabletta, puha sörtéjű fogkefe, fogkrém és egy kis fejű, kifejezetten implantátumok tisztítására kialakított kefére lesz szüksége fogsora tökéletes tisztántartásához! A kezelés végén a tisztítással kapcsolatban is részletes tájékoztatást adunk!

Tavaszi mosolymegújító ajánlatunkban most 130.000 Ft helyett 110.000 Ft/ db a mini implantátumok ára, éljen ezzel a rendkívüli lehetőséggel és jelentkezzen be még ma konzultációra!
A kezelés elvégzéséhez minden esetben szükséges egy 3D CT és egy panoráma röntgen felvétel készítése is. Utóbbit rendelőnkben is el tudjuk készíteni, amelynek költsége 8000 Ft.

A Palaszkó Dental fogászati rendelőben kellemes környezetben és oldott hangulatban zajlanak a kezelések, tervezhető határidőkkel dolgozunk, már a kezelési terv összeállításakor láthatóvá válik az Ön számára is a teljes kezelés folyamata, nincsenek váratlan költségek!
Sok szeretettel és nagy szakértelemmel várjuk Önt, ha szeretné visszakapni önfeledt mosolyát és újra élvezni az étkezéseket!

Blogunkat Pacienseink kérdései és félelmei ihletik. Azt tapasztaljuk, hogy a kezelésekről kapott információk megnyugtatják a beavatkozás előtt állókat. Ha kérdése merülne fel, keressen minket bizalommal. 

Segíthetünk? Hívjon minket bizalommal! Vagy kérjen visszahívást!

Kérjük, jelölje be a következőket:

12 + 5 =

Várjuk szeretettel

Ne halogassa tovább!

Ajándék konzultáció!

Kérjen időpontot online! Jelezze, hogy honnan hallott rólunk, és jöjjön hozzánk egy fogászati átvizsgálásra. Most ingyenesen!

15585