Gyermekfogászat

A gyermekfogászat egy nagyon különleges terület, hiszen nem csak kiváló minőségben kell dolgoznunk, de a fogorvosnak fel kell vérteznie magát bizonyos “szuperképességekkel” is, hogy a -gyakran múltbéli emlékek miatt traumatizált- gyermek páciensek bizalmát elnyerje.

A legfontosabb gyermekfogászat esetén

Gyermekek esetében talán a legtöbb, amit nyújthatunk az az, ha nem vesszük el a kedvüket a későbbi fogorvos látogatásoktól, hanem éppen ellenkezőleg: bátorítjuk őket erre, és olyan páciens élményt nyújtunk, ami sokkal inkább kellemes és érdekes, mintsem félelmetes és fájdalmas. Ezért minden gyermek páciensünknek kellő időt hagyunk az időpontfoglalásnál, hogy legyen lehetőségük az akklimatizációra, megszokni a számukra idegen közeget. Életkoruknak megfelelően kommunikálunk velük, és tájékoztatjuk őket arról, mi fog történni velük a kezelés során, milyen érzetekre, hangokra számíthatnak. Lehetőséget kapnak arra is, hogy jelezzék, ha szeretnének egy kicsit megállni, szünetet tartani.

Miért fontos a gyermekfogászat?

A tejfogak és az éppen előtörő maradandó fogak barázdazárása, tömése, gyökérkezelése mellett kisebb lágyrész beavatkozásokat is elvégzünk, ilyen például a nyelv és az ajakfék felszabadítása, melyek letapadása/megrövidülése akadályozhatja a megfelelő hangképzést, az étkezést pedig fájdalmassá teheti.

 

Prevenció és edukáció a gyermekfogászatban

Felnőtt páciensek esetében is nagy hangsúlyt helyezünk a megelőző tevékenységre, gyermekeknél azonban ez, ha lehet, még fontosabb. Az a célunk, hogy a gyermekekből egészségükre tudatos, fogaik épségére, higiéniájára igényes felnőttek váljanak, akik számára természetes dolog a rendszeres fogorvoslátogatás és a mindennapi alapos szájápolás!

Kérjen időpontot személyes konzultációra, vagy hívjon minket telefonon! 

Kérjük, jelölje be a következőket:

15 + 5 =

Várjuk szeretettel

Ne halogassa tovább!